HR Tech Startup Kutatás

HR TECH STARTUP KUTATÁS

Megvizsgáltunk 486 HR szektorban működő startupot a globális piacon, illetve közel 50 magyar HR tech vállalkozást, hogy feltérképezzük a fejlődésüket. A kutatásunk célja az volt, hogy felmérjük a szektorba történő teljes befektetés összegét valamint hogy lássuk, vajon a befektetők tudják-e hogyan hasznosították a befektetett összeget, és hogyan mérik a a befektetés sikerességének valószínűségét. Mi a levonható tanulság?

A 8 tudományos szempont, melyek segítségével az HR Tech cégeket egységes és szisztematikus módon vizsgálhatjuk, a tanulmányban található. Az HRMS, Talent acquisition, Employee engagement és Analyitcs kategóriáknál 6 szempont figyelembevétele is elegendő véleményünk szerint. A Job marketplace kategória esetében nem alkalmaztuk ezen szempontokat a cégek elemzésekor.

A szerzőről

Az Impact HrTech Hub (IHTH) (www.impacthrtech.com ) a HR szektorban tevékenykedő angyal befektető csoport, mely elemzést készített a befektetésben részesülő és a nemzetközi HR tech piacon aktívan működő cégekről, különös fókusszal a magyar piacra.

Ajánlások

“Hiszem, hogy egy komoly teljesítményre képes kultúra középpontjában az emberek állnak és ez az, ami a legtöbb vezető célja. Ha a HR stratégiát jól alakítjuk ki, az növekedéshez és eredményekhez vezet, illetve törődést, és virágzó környezetet eredményez. Őszintén úgy gondolom, hogy Zsolt HR tech startup kutatása nem csak egy nagyon érdekes tanulmány, hanem kihagyhatatlan olvasmány egy olyan vezető számára, aki egy hatékony csapat és egy nagyszerű kultúra kialakítására törekszik.”

Biró PálCountry Manager - Google Hungary

“Egy startup sikerének egyik legfontosabb kritériuma, hogy valós problémára adjon választ. Többek között ez is kiolvasható a HR startupokról szóló felmérésből. Ajánlom nem csak a külső, belső humánszolgáltatásokkal foglalkozók számára, hisz a legolcsóbb mások példájából tanulni. Köszönjük Zsolt”

Wenczel RichárdBoard tag, Startup Hungary

A kutatás témakörei:

1. Milyen HR tech vállalkozások vannak a nagyvilágban?

a. Tevékenységeik
b. Befektetett összegek
c. Tanulságok

2. Mi alapján mérhető egy HR tech vállalkozás hozzáadott értéke?

a. A mérhetőség 8 pontja
b. Ki felel meg a pontoknak, és hogyan?
c. Mit kellene másképp csinálni?

3. A magyar piac

a. A megjelenő startupok
b. Piaci metrikák és befektetők
c. Fejlődési, fejlesztési lehetőségek az iparág szereplői számára

4. Összefoglalás, ajánlások